"Щастливите 13" е рубрика на Dir.bg за една легенда. Култовата игра на Български спортен тотализатор - Спорт тото 1 с неговите 13 мача, е ветеран на 64 години у нас и отдавна има народната любов.

Всяка седмица ще ви представяме тези 13 мача, които могат да ви донесат съвсем немалки печалби. За колонката с мачове в тираж №52 залози ще се приемат от 19:15 ч. на 27.06.2021 г. до 12:00 ч. на 03.07.2021 г.

Този път шест от срещите са от елита на Беларус, а останалите ни връщат в завързаната битка за титлата на Норвегия.

1. ФК Слуцк - ФК Спутник, събота, 16:45 ч

2. Енергетик БГУ Минск - Ислох Минск, събота, 18:45 ч

3. Торпедо Жодино - Неман Гродно, събота, 20:45 ч

4. ФК Витебск - БАТЕ Борисов, неделя, 16 ч

Дългогодишният доминатор във елита на беларус БАТЕ с намира в страхотна форма от шест поредни победи, от които в последните четири не допусна гол в шампионата.

"Трактористите" дочакаха първа издънка на миналогодишния шампион Шахтьор Солигорск, който ще се изправи срещу Лудогорец в Лига Европа. Шахтьор изненадващо направи само равен срещу Динамо Брест след 13 поредни победи и вече води с 5 точки на БАТЕ след 14 изиграни кръга. Тимът от Борисов обаче не трябва да отпуска педала на газта, тъй като му предстои пореден коварен мач.

Съперник е тимът на Витебск, който се намира на осмата позиция в серия от три мача без победа. Очаква се лесен успех за Бате, но противникът успя да вкара поне едно попадение в последните шест мача между двата отбора.

5. Динамо Минск - Славия Мозир, неделя, 18 ч

6. Динамо Брест - Рух Брест, неделя, 20 ч

7. Бодьо/Глимт - Викинг, събота, 16 ч

Снимка: Getty images

Това е дербито на кръга в норвежкия елит - актуалният шампион и лидер в класирането се изправя срещу един най-неприятните съперници през последните години.

Бодьо изненада цяла Европа с триумфа си през миналата година, но иска да защити трофея си и засега го прави успешно. Битката изглежда ще е между два коня, като в нея се намесва и бившия отбор на Оле Гунар Солскяр Мьолде, като двата съперника водят със седем точки на останалите. Бодьо обаче е в серия от четири поредни победи срещу този съперник.

8. Стабек - Сандефьорд, неделя, 16 ч

9. Лилестрьом - Мьондален, неделя, 19 ч

10. Од Гренланд - Розенборг, неделя, 19 ч

Това е много важен мач за дългогодишния хегемон в норвежкия футбол Розенборг, тъй като тимът е в серия от три поредни загуби в шампионата - нещо, което се случва много рядко за гранда. А му предстоят и битки в евротурнирите. В състава е бившият играч на "Левски" - исландецът Холмар Ейолфсон. Той игра в последните две загуби срещу Сарпсборг и Лилестрьом, и със сигурност трябва да подобри представянето си, за да се излезе от кризата отборът му.

Розенборг и Од са съответно седми и осми, а домакините в този мач са един от двата тима, които победиха шампиона Бодьо през сезона. В Гренланд винаги се играе трудно и Од все още няма загуба там през настоящата кампания.

11. Сарпсборг 08 - Мьолде, неделя, 19 ч

12. Хаугесунд - Трьомсо, неделя, 19 ч

13. Стрьомгодсет - Волеренга, неделя, 21 ч

Прогнозите на Corner:

1. ФК Слуцк - ФК Спутник 1

2. Енергетик БГУ Минск - Ислох Минск 1

3. Торпедо Жодино - Неман Гродно X

4. ФК Витебск - Бате Борисов 2

5. Динамо Минск - Славия Мозир 1

6. Динамо Брест - Рух Брест 2

7. Бодьо/Глимт - Викинг X

8. Стабек - Сандефьорд 2

9. Лилестрьом - Мьондален 1

10. Од Гренланд - Розенборг X

11. Сарпсборг 08 - Мьолде 2

12. Хаугесунд - Трьомсо - 2

13. Стрьомгодсет - Волеренга - 1