Бившата лекоатлетка и участничка на Олимпийски игри Чармейн Крукс пое президентския пост на Футболната асоциация на Канада (КСА) на мястото на подалия оставка Ник Бонтис. Бонтис подаде оставка, след като не успя да се справи с казуса със заплащането на женския национален отбор.

60-годишната Крукс е първата жена и цветнокож човек, който ще ръководи футболната федерация на Канада, след като в последните две години беше вицепрезидент.

Националният отбор на Канада по футбол за жени, олимпийски шампион, ожесточи протеста си заради ниско ниво на заплащането, а през февруари на приятелски турнир излязоха с лилави фланелки с надпис "Достатъчно! Ние сме до тук!".

Наясно съм с проблема, макар да не съм била до момента в преговорите. Знам, че момичетата са прави и мисля, че ще намерим решение. Имаме прогрес вече. Но няма да загърбим и останалата си работа за организацията ни, за федерацията, за хората, които обличат националната фланелка на Канада и в другите ни отбори, заяви новата шефка на канадския футбол.

Чармейн Крукс е участвала на пет Олимпиади, като през 1984-а година в Лос Анджелис е част от щафетата на 4 по 400 метра (жени), спечелила сребърните медали. Мястото й на вицепрезидент сега пък се поема от друга жена - Кели Браун, която досега беше в Борда на директорите на централата.