Бившият нидерландския национал, преминал през отборите на Аякс, Арсенал и Барселона - Марк Овермарс, е получил инсулт. Новината бе потвърдена от белгийския Антверп, където 49-годишният Овермарс работи като спортен директор.

Той се е почувствал зле в четъвртък вечер и е потърсил лекарска помощ. Медицинските лица са констатирали лек инсулт и Овермарс е бил откаран в болница. Към момента информацията е, че състоянието му е добро.

От Антверп написаха, че в момента най-важното нещо е Овермарс да получи нужното време за почивка и да се възстанови напълно, а едва след това ще се коментира дали той ще продължи работата си в клуба.

Крилото бе сред най-сериозните нидерландски играчи през 90-те и в началото на новия век. Той бе част от звездния тим на Аякс, спечелил Шампионска лига през 1995-а.

За Арсенал той изигра три силни сезона в края на 90-те, а след това прекара и четири години в Барселона.

През 2012-а Овермарс зае отговорната роля да бъде директор в Аякс. Пост, който се наложи да напусне в началото на годината заради обвинения в сексистки коментари спрямо служителки на клубната администрация.

С националния тим на Нидерландия той има четири големи форума, като в три от тях (Мондиал 1998, Евро 2000 и Евро 2004), "лалетата" достигат до полуфиналите.