Сръбският бизнесмен Драган Шолак, който чрез компаниите си "Спорт Републик" и "Юнайтед Груп" вече няколко месеца е спряган за нов собственик на Левски, излезе с официално становище по темата.

В него се опровергават появилите се информации, че сделката за придобиване на мажоритарния пакет акции е факт, като Шолак помоли медиите да не спекулират с темата, докато няма нещо официално.

Шолак казва, че ако сделка за Левски бъде сключена, то тя ще бъде оповестена чрез официален източник, а не от медиите.

"Във връзка с появили се публикации в българските медии, в които се твърди, че сделката за собствеността на футболен клуб Левски вече е приключила и акциите са прехвърлени на мен и/или мои компании, бих искал да заявя, че тази информация не отговаря на истината.

Използвам случая да отправя молба към медиите да се придържат към официална информация по темата и да не се доверяват на непроверени факти и слухове, тъй като подобни спекулации могат да застрашат преговорите и да намалят шансовете за успешно финализиране на потенциална сделка.

Ако евентуална сделка за собствеността на футболен клуб Левски бъде сключена, ще разпространя официално становище до медиите. Дотогава всяка информация, която съдържа подобни твърдения, трябва да се счита за спекулативна и невярна", се казва в изявлението на Шолак.

Именно сръбският бизнесмен изглежда като последният шанс пред намиращия се в огромна финансова криза Левски. Факт е, че двете страни са в напреднали преговори, но изходът от все още не е ясен.

Компаниите на Шолак притежават футболни клубове из цяла Европа, а най-сериозен сред тях е Саутхемптън от английската Висша лига.