На 20 ноември 2022 г. /неделя/, ефирът на Българската национална телевизия ще бъде завладян от Световното първенство по футбол в Катар 2022. Зрителите ще се насладят на многоцветна футболна студийна програма от цели три предавания всеки ден с 3-ма водещи и специален инфлуенсър, придружени с анализи и коментари на бивши и настоящи футболисти, звезди и футболни фенове.

От понеделник до петък по БНТ 1, от 9:05 ч. до 9:25 ч., зрителите ги очаква живото студио с Радостин Любомиров - "Сутрин със Световното първенство по футбол". В него ще гостуват популярни лица, изкушени от най-великата игра. Зрителите ще видят пристрастрията и предпочитанията на певци, актьори, инфлуенсъри, общественици, модели, които ще правят кратък обзор на изминалия ден със забавни моменти от социалните мрежи свързани със световното първенство по футбол.

В дните, в които БНТ не излъчва ранния мач от 12:00 ч., ще има специално обедно предаване "Днес на Световното първенство по футбол" от 11:30 ч. до обедната емисия "По света и у нас".

В това предаване Радостин Любомиров ще запознава футболните запалянковци с кратка ретроспекция на случилото се от предишната вечер с автентичен коментар на головете, информация за предстоящите мачове, новини от отборите, пресконференции на треньорите, вероятни състави, преки включвания с последни вести от Катар на двамата репортери на БНТ, както и любопитна прогноза на животинче-талисман.

Третото футболно предаване е запазената марка на БНТ - "Трето полувреме". Преди и след всеки мач в позицията на водещи ще се редуват Илиян Енев и Иво Бързаков, а специално участие в студиото ще взима един от най-популярните инфлуенсъри и лица, познати от телевизионния екран - Андреа Банда Банда.

Андреа ще намира, презентира и коментира най-нашумелите и интересни теми около световното първенство по футбол, ще отправя предизвикателства към феновете от ефира, за да изпращат любопитни видеа, които ще участват в томбола за награди.

Тя е позната на аудиторията като телевизионен водещ и създател на креативно съдържание в социалните мрежи. Интернет потребителите я познават като човек, който предизвиква дискусии на теми, свързани с популярната култура и кино, а инстаграм профилът ѝ е място, където обсъждат развитието на дигиталната култура.

По традиция в предаването най-изявените ни футболни личности ще анализират преди по време на всеки мач и ще представлява опаковката на самите футболни мачове - студията преди, по време и след самите срещи - отново ще се включват пратениците на БНТ от Катар. Ще се анализират детайлно всички компоненти на играта, ще се разискват схемите на отборите, решенията на треньорите, най-красивите моменти, най-грубите грешки, всичко, което може да предостави пълна картина на зрителите.

Специалните пратеници на Българската национална телевизия в Катар ще са Бюлент Мюмюнов и Моника Симеонова, които ще предават заедно с операторите Николай Балкански и Станислав Златев. Коментатори на терен ще бъдат Ивайло Ангелов, Стефан Георгиев, Илиян Енев, Никола Ибришимов, а коментарите от София ще са поверени на Калин Гугов, Петър Василев, Радостин Любомиров и Иво Бързаков.

Светът ще бъде футбол между 20 ноември и 18 декември, като световното първенство ще бъде първото, което ще се състои на територията на Близкия изток.

Първенството, което ще бъде последният Мондиал на Лионел Меси и Кристиано Роналдо, включва 32 отбора, които ще изиграят 64 мача на 8 стадиона и много часове продукция от страна на обществената телевизия. Излъчването на всички мачове ще бъде разпределено по равно между Българската национална телевизия и Нова Броудкастинг Груп. БНТ 1 и БНТ 3 ще предоставят на зрителите 34 мача на живо, а всички останали - отново на живо и напълно безплатно на онлайн платформата на bntsport.bg.