Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов коментира темата със съдийството и системата ВАР по време на откриване на тренировъчен комплекс в Аксаково.

Михайлов уточни, че още не е напълно доволен от работата на шефа на съдиите Виктор Касай, но и че няма основание да има протести срещу унгареца и призив за освобождаването му.

"Всички гледате и други първенства, турнири и т.н. Навсякъде има грешки, БФС инвестира над 20 милиона евро да се подпомагат съдиите с тази система. Проблемът е, че е много ново, 2 години, съдиите не са толкова опитни, някои бъркат, със сигурност нецеленасочено, призовавам за търпение, защото ние сме инвестирали, платили и плащаме непрекъснато за развитието на тези съдии, курсове и т.н.

Неслучайно сме направили договор с много известен човек, точно, за да не му се бърка в работата. Може би, и най-вероятно, това пречи на някого. Може да го бойкотират вътрешно, не знам, но съдийството е сложна тема.

Той е унгарец. Има си своето самочувствие, има довод да развива българското съдийство. Към момента не се постига нужното, което аз съм очаквал, с неговото привличане, но призовавам към повече търпение", каза бившият вратар.

Михайлов коментира и темата с националния отбор, който постигна победи под ръководството на новия селекционер Младен Кръстаич.

"Кръстаич очевидно се харесва на всички и според мен беше правилното решение да привлечем чужденец на поста. Към момента му се получва, пожелавам му късмет, групата е трудна, но може да се играе и ние ще се опитаме да се класираме.

Какъв е шансът да се класираме на голямо първенство ще ви кажа, когато свършат мачовете. Със сигурност групата е такава, че може да се надиграваме", заяви Михайлов.