Бъдещето на Кристиано Роналдо е на крачка от сензационна развръзка.

Португалецът е пред подписване на договор с Ал-Насър от Саудитка Арабия, като двете страни са се разбрали за всички детайли около договора. Информацията е на авторитетното испанско издание Marca, което преди седмица първо съобщи за преговори между двете страни.

Договорът, който ще бъде подписан, е за 2.5 години. А парите, които ще прибере Роналдо, са колосални - 200 милиона евро на сезон, формирани от заплати плюс рекламни договори.

Именно финансовата част се е оказала решаваща за решението на Кристиано, който от месеци изпитва сериозен проблем да си осигури елитен футбол в Европа. Заговори се и за оферта от САЩ, но параметрите от МЛС са били в пъти по-скромни от саудитските.

Както е ясно, в момента 5-кратният носител на "Златната топка" е без отбор, след като бе изгонен от Манчестър Юнайтед със скандал. Арабският футбол пък е в сериозен възход, като именно около Роналдо ще се гради колосалната стратегия за развитие и популяризиране.

Треньор на Ал-Насър е Руди Гарсия, а в тима са колумбийският вратар Оспина и испанецът Алвари Гонсалес. Тимът ще се опита да се завърне към успехите, след като в последните години отстъпва на шампиона Ал-Хилал. Другият гранд обаче има документални пречки да привлече Роналдо.

Очаква се развръзката да бъде официализирана веднага след края на участието на Португалия на Мондиал 2022, тъй като Кристиано е настоял да не се шуми около него, за да не се пречи на атмосферата в националния отбор.