Кристиано Роналдо е тема №1 и в португалските медии, след като интервюто му в Англия взриви Манчестър Юнайтед и Висшата лига.

Лагерът на отбора за Мондиал 2022 започна във вторник, а днес португалците ще летят за Катар, но медиите в Лисабон пишат за "ледена атмосфера" и проблем в съблекалнята. И той, както обикновено е за добро и лошо, е фокусиран около Роналдо.

Според "А Бола" съотборниците му в Юнайтед и португалския отбор - Диого Далот и особено Бруно Фернандеш, са бесни на интервюто пред Пиърс Моргън и ITV.

В него Кристиано директно казва, че не уважава мениджъра на "червените дяволи" Ерик тен Хаг, говори за липса на инвестиции в класни играчи, подрива сериозно авторитета на съотборници, атакува остро и собствениците от фамилия Глейзър, и клуба като организация и структура.

"А Бола" твърди, че Фернандеш е посрещнал без дори една дума в лагера капитана на отбора, а двамата минават за добри приятели. Далот също седи встрани от Роналдо, напълно объркан от чутото в интервюто.

Селекционерът Фернандо Сантош опита да блокира темата на пресконференцията си преди заминаването, отговаряйки лаконично, че суперзвездата е в чудесно настроение и се е концентрирал изцяло върху световното.

Жоао Марио от Бенфика пък, опитен играч от състава, коментира пред репортери, че Бруно и Кристиано са се шегували с хладния поздрав, който бе заснет от фотографите на базата на отбора.

Но е ясно, че експлозивното интервю на Роналдо оказва ефект и върху лагера на националния му тим, а не само на клубния.