Президентът на Фиорентина Роко Комисо изригна по адрес на организаторите, но и на английския Уест Хем, след като неговият отбор бе победен с 1:2 на финала на Лигата на конференциите в сряда.

Босът е бесен от поведението на играчите на английския тим, както и на техните привърженици в Прага.

"Отидохме там с очакване да победим - коментира Комисо. - Но не се получи, като имаше епизоди, в които нещата излязоха далеч извън контрол. На терена се очаква съдията да овладее ситуацията, но това не се случи.

Нашите играчи на моменти бяха третирани ужасно, а Уест Хем са животни. Говорих и с президента на английската Висша лига, той знае какво мисля."

Клубът отправи официален апел към УЕФА, след като Кристиано Бираги бе ударен с чаша по главата от фен на англичаните и кръвта му бликна. Лука Йович завърши мача с окървавен нос, счупен по време на играта.

"Това е недопустимо, а поведението на играчите и феновете на Уест Хем наруши всички приети граници за един финал", написа и клубът Фиорентина.

В същото време организаторите съобщиха, че арестуваните привърженици в Прага са 23-ма, като 22-ма от тях са италианци, а само един е от Англия.

При атаката от ултраси на Фиорентина към бар в центъра на града, пълен с англичани, арестите са 17 - все на италиански тифози.