Валери Божинов идва в Левски, за да е обединител, а не заради парите. Нападателят за трети път облича синия екип, след като над 40 дни тренира с тима на "Герена".

Във вторник той подписа и контракта си с клуба.

"Всички ме приеха, подкрепиха и показаха желание да играя с тях - каза Божинов пред сайта на Левски. - Съблекалнята ми направи впечатление, след като бяха привлечени българи, които се завръщат. Като Стивън, Боби, Ради, Живко и други.

Г-н Сираков и треньорското ръководство правят всичко възможно да направят отбор само от българи, които ще оставят сърцето и душата си за Левски.

Г-н Сираков ми даде тази възможност и той много добре знае, че не става въпрос за пари. Тук съм, за да бъда обединителят в съблекалнята и с феновете. Искам да помогна за развитието на младите футболисти. Моята задача е и да помагам.

Тренирам месец и половина тук, а това е една подготовка. Ако съм нужен на терена, на разположение съм.

Играем мач за мач и се надявам да трупаме самочувствие. Надявам се да има и повече публика на стадиона скоро. Доста отбори ни подценяват, но това си е за тяхна сметка.

Първенството е тежко и трудно, винаги е било така в България. Надявам се стъпка по стъпка да гоним нашите си цели. А най-голямата е Левски да бъде спасен".