Челси ще вземе Мойзес Кайседо от Брайтън за 115 милиона лири, което е британски рекорд за играч.

Еквадорският халф отказа да отиде в Ливърпул и иска да играе за "сините" от Лондон, което не е изненада при чувствителната разлика в заплатата, която му се предлага там.

"Червените" също дадоха оферта, която бе приета от Брайтън, така че решението остана в ръцете на футболиста.

Той ще стане 24-ият нов играч за година в Челси, което е нечувано за клуб на най-високото ниво в играта.

За всички тези нови попълнения собственикът Тод Бьоли е дал дотук - ако добавим и тези около 134 милиона евро за Кайседо, точно 954 милиона евро. В рамките на 12 месеца!

Прибавяме новината от тази сутрин, че Челси предлага 50 милиона лири (58 милиона евро) за Майкъл Олисе, нападател на Кристъл Палас.

Ако и тази оферта бъде приета, клубът ще превърти играта с 1 милиард евро, похарчени за играчи само за година. Такова нещо не се помни във футбола дори във времената на Абрамович, катарските пари в ПСЖ или тези от Емирствата в Сити.

Сумата, която новото ръководство на Челси даде за първите си месеци във владение на "Стамфорд Бридж", е два пъти по-голяма от тази, която общо всички саудитски клубове похарчиха за нови играчи през януари и лятото на тази година (около 490 милиона евро).

А именно инвазията от Залива е тема №1 и се счита за заплаха за статуквото във футбола заради огромните пари, които се дават оттам...