Челси продължава да е най-активният клуб на трансферния пазар, като според "BBC" клубът се готви да счупи британският траснферен рекорд.

"Сините" от Лондон не крият желанието си да привлекат аржентинския национал Енцо Фернандес вече повече от месец, още докато халфът бе част от приказката на своята родина в Катар, където бе отличен за "най-добър млад играч" на Мондиала.

22-годишният Фернандес е собственост на Бенфика, а португалският клуб вече отказа офертите на Челси в размер на 60 и на 88 милиона паунда.

Най-новата офера, която Челси готви е за 105 милиона паунда или приблизително 119,6 милиона евро.

Ако подобна сделка се осъществи, то това ще е рекорд на Острова, след като до момента най-скъп е трансферът на Джак Грийлиш, който през лятото на 2021-а премина от Астън Вила в Манчестър Сити за 100 милиона паунда.

Евентуалният трансфер на Енцо Фернандес би бил истински удар и за Бенфика, след като само преди по-малко от седем месеца, той пристигна в клуба от Ривър Плейт за 10 милиона паунда.

Снимка: Getty Images

Но това, което озадачава всички не е толкова цената във вече излезлия от контрол трансферен пазар, а че точно Челси готви тази оферта, защото само в рамките на последния месец, лондончани похарчиха сериозна сума.

Клубът привлече шестима играчи от началото на календарната година на стойност от 178 милиона паунда, като акцент в тази селекция бе украинецът Михайло Мудрик.

Естествено, че първият въпрос, който изниква е как клубът успява да се справи с "финансовия феърплей" на УЕФА, който бе създаден, за да контролира харчовете на най-богатите тимове.

На този етап Челси успяда да се справи с разсрочване на всички тези плащания за седем, осем или девет години, като по този начин успява да влезе във финансовата рамка на всеки отделен сезон.

Все пак стотици хиляди фенове започнаха подписка, с която искат УЕФА да намери начин да прекрати и тази практика.