Задаващото се лято отново ще бъде изпълнено с трансфери за Челси. Но този път се очаква те да бъдат предимно изходящи. "Сините" отново са далеч от желаното представяне в дебютния сезон на Маурисио Почетино начело на клуба, като след 30 кръга са едва девети в Премиър лийг.

А в Лондон все по-упорито се говори, че Челси ще се раздели с много футболисти през следващия трансферен прозорец, след като в последните няколко такива купуваше нови играчи на килограм. Лондончани се разделиха с Калъм Хъдсън-Одой, Мейсън Маунт, Фикайо Томори, Били Гилмор и Тами Абрахам в последните години, а сега се очаква напускащите "Стамфорд Бридж" да бъдат цял отбор - поне 11.

Като двете най-желани фигури със сигурност ще са Конър Галахър и Армандо Броя.

Галахър е с изтичащ след година договор, докато Броя, който бе пратен под наем във Фулъм през зимата, бе сочен като напускащ за постоянно още тогава, но не му бе намерен купувач.

Трево Чалоба също е в списъка с напускащи, където е и Марк Кукурея, който бе купен за 60 милиона паунда през 2022-а, но сега е далеч от най-добрите си дни в лондонския тим.