Националният селекционер на Русия - Станислав Черчесов, направи интересно изказване, призовавайки всички хора с мустаци, да дойдат на стадиона за мача на откриването срещу Саудитска Арабия днеср (18 ч).

Това бе продиктувано от въпрос, как ще коментира популярна кампания в социалните мрежи, руснаци да слагат изкуствени мустаци като този на Черчесов, показвайки подкрепата си към отбора.

Селекционерът видимо не бе наясно каква е тази кампания и какво точно е хаштаг, но каза:

"Не знам за какво говорите, но щом има някаква кампания, нека хората с мустаци да заповядат на стадиона".

Култовите изказвания на бившия вратар не спряха дотук. На въпрос на датски журналист, Черчесов отговори:

"Вие сте от Дания, а руската душа е непонятна за вас. Може би хората ще осъзнаят, че сме домакините на Мондиал едва с първия съдийски сигнал. Руснаците тръгваме трудно, но сложим ли крак на газта, няма спиране".

Руският селекционер се надява отборът му да отговори на множеството критики с хубава победа над Саудитска Арабия. Националният тим е подложен на убийствени атаки заради слабата серия, в която се намира - 1 победа от 10 мача.

Бившият играч на "Манчестър Юнайтед" - Андрей Канчелскис, дори изрази мнение, че това е най-слабият национален тим от разпада на СССР.

Селекционерът на Саудитска Арабия - Хуан Антонио Пици, сподели:

"Саудитска Арабия ще опита да наложи своя стил над домакините от Русия, а не да им позволи да контролират събитията на терена

Много добре знаем как Русия ще се опита да играе срещу нас и ще използваме всички наши инструменти, за да противодействаме на силните страни на руския отбор.

Ние искаме да се борим за всяка една топка. Планираме да бъдем героите и искаме да се възползваме от техните недостатъци

Саудитските футболисти са развълнувани да бъдат на Световното първенство, но няма да бъдат подложени на допълнителен натиск, под погледа на руския президент Владимир Путин и саудитския княз Мохамед бин Салман".