Втори представител на медиите е починал по време на Световното първенство в Катар. Фоторепортерът на катарския канал Al Kass TV Халид Ал-Мислам си е отишъл от този свят, докато е работил около мачовете на първествоно.

Новината бе съобщена от работодателите му, като бе потвърдена от местните власти. Но не се съобщават никакви подробности относно начина, по който Ал-Мислам си е отишъл. Което пък, съвсем логично, породи множество въпроси.

Най-вече поради факта, че ден преди това почина друг представител на медиите - американецът Грант Уол, докато бе на двубоя между Аржентина и Нидерландия. Там официалната версия е бронхит, но близките му изразиха сериозни съмнения.

Това обаче не са единствените трагични случаи от началото на Мондиала. Работник по поддръжката в тренировъчната база на отпадналия в групите на турнира Саудитска Арабия загина след инцидент с мотокар в началото на месеца.

На 26 ноември в хотелската си стая почина британският телевизионен експерт Роджър Пиърс, а след загубата на Уелс с 0:2 от Иран фен на "драконите" бе приет в болница и ден по-късно си отиде от този свят.

Getty Images