Членът на НС на Левски Петър Ганев открехна завесата за финансовата и спортно-техническа ситуация в Левски в интервю пред Sportal.

Ганев заяви, че голяма част от старите дългове на клуба са погасени и е предложено човек на новия спонсор Palms Bet да влезе в надзорния съвет.

"Всички сме много благодарни на Живко Миланов. Нямаше как да го държим насила. Той започна подготовка с шепа футболисти. Решихме да уважим неговото желание. Нещата са динамични. Нека видим какво ще стане и кой ще води отбора в следващия мач. Не мисля, че лични отношения биха били негатив в предстоящи разговори. Това, което има значение, е финансовото състояние и визията на един евентуален отбор. Водещото е Левски. Хората в крайна сметка поставят Левски над лични неща. Всички виждат, че Наско Сираков е силната фигура и е нормално той да води предстоящи разговори".

"Предложението е да влезе в НС човек, представител на Palms Bet. Темата на общото събрание е какво се е случило и какво ще се случва занапред. Също така и кой ще влезе в НС. Предаване на живо на общото събрание би било предложено за дискусия. Не знам доколко е удачно това да бъде предавано изцяло онлайн. Аз нямам против това да се случи. В крайна сметка там се обсъждат юридическо-правни въпроси. Това подлежи на дебат и не мисля, че това е водещо. Водещо е клубът да даде ясна рамка на това общо събрание".

"Големият дълг е свързан със стадиона. Трябва да правим разлика между дългосрочните дългове и текущите - забавени заплати. Те могат да ти объркат получаването на лиценз. Текущите задължения не са драматично много. По-малко са отпреди година. Причината е, че онези бяха изчистени в голямата си част до декември. В първите месеци на годината имаше доизчистване на стари задължения. Към момента вече не се дължат такива, изключвам Хубчев и екипа му. Имаше момент, в който заплатите на отбора бяха под 100 000 лева. Сега са под 250 000 лева.

По-малката рамка на заплатите доведе до това, защото започнахме с по-малко футболисти. Левски вече отчита и приходи. Другото е, че вече играем и пред публика. Приходите извън абонаменти карти бяха около 50 000 лева. Клубът има някакви приходи, влезе и първата вноска от ТВ права. В дългосрочен план е трудно да се поддържа свитият бюджет при първия отбор. Струва ми се, че отборът ще завърши на различно място от това, което е в момента, защото тимът има качества".