Съдебната сага около Дани Алвеш може да има раздвижване в близките дни, информират медиите в Испания, като вадят нови пикантни подробности около казуса.

Играчът, който вече почти месец се намира в затвор в Каталуния по обвинения в изнасилване, настоява да бъде пуснат под гаранция.

Адвокатите му внесоха вчера подобно искане в съда, като решение се очаква да има в началото на следващата седмица. От прокуратурата обаче настояват, че Алвеш може да замине за Бразилия и да се укрие, заради което на свой ред са внесли становище за удължаване на престоя му зад решетките.

Местната легенда се намира в много тежка ситуация с оглед на събраните доказателства и е малко вероятно да бъде пуснат под гаранция. Най-фрапиращата улика срешу него е, че в тялото на жертвата са намерени следи от семенната му течност.

Адвокатите му обаче се опитват да твърдят, че сексуалният акт е бил по взаимно съгласие и настояват за по-лека мярка, докато стартира съдебното дело.

Междувременно испанските медии продължават да изнасят любопитни факти от престоя на Алвеш зад решетките. Списание Semana разкри, че футболистът на два пъти е звънял на съпругата си Йоана Санс, като е твърдял, че във въпросната вечер е бил много пиян и не си спомня нищо.

Телевизионното предаване Programa de Ana Rosa пък успя да се свърже със затворник, който разказа какво прави Алвеш зад решетките

"Алвеш помага, където може. Купува неща за ядене на хората и ги черпи. Опитва се да остане незабелязан и е много любезен с охранителите. От надзирателите повечето му симпатизират, но има и такива, които го ненавиждат и се радват на всичко, което му се случва. Моли се да бъде освободен, но също така смята, че ще му се наложи да остане вътре. Не се чувства добре, изглежда съсипан", разказва обитателят на затвора, който допълва, че Алвеш се притеснявал сериозно и за брака си.

Припомняме, че ако бъде намерен за виновен, бразилският национал ще лежи между 4 и 12 години зад решетките.