Отборът на Славия по всяка вероятност ще бъде в топ 6 на плейофната фаза на родната Първа лига.

"Белите" победиха Арда с 1:0 и по този начин кръг преди края на редовния сезон, заеха петото място с 36 точки.

Мястото в горната половина не е подпечатано математически, но за да изместят Славия, отборите на Берое и Локомотив (Пловдив) трябва да постигнат две победи в следващите два кръг, а пък "белите" да не вземат нищо от предполседния Ботев (Враца).

За спечелването на тези може би решителни три точки, герой се оказа испанецът Йон Бакеро, син на легендара на Барселона - Хосе Мария Бакеро.

Той се разписа в 66-ата минута, в може би единственият стойностен футболен миг в мача. Тогава испанецът получи топката около точката за изпълнение на дузпа и по перфектен начин се завъртя и стреля, пращайки топката във вратата за 1:0.

Иначе мачът се игра при доста тежки и разнообразни условия. Първо валя дъжд, послед градушка, след това отново дъжд, а и духаше силен вятър.

В последните 25 минути на мача пък грееше доста приятно слънце, но условията от първата част вече бяха направили терена в квартал Овча купел почти невъзможен за футбол.

И така с много битка и доза късмет, Славия изкопчи този много важен успех.

Отборът на Арда пък е на девето място с 28 точки, като ще трябва да се бори, за да остане в топ 10 и да избегне плейофи в най-долната група, където са борещите се за спасение отбори.