Ден №11 от старта на Мондиала в Катар ни предостави драма, при това най-сериозната до този момент.

Видяхме развоя на групи "С" и "D", а той бе наистина инфарктен, защото и на четирите стадиона до последно всеки фен със смартфон в ръка следеше развоя на другата среща, играеща се по същото време.

Буквално всеки гол, дори и всеки картон можеше да преобърне всичко, а празненствата са за Аржетнина, Австралия и Полша. Напред продължава и Франция, но "петлите" свършиха задачата си още с предишния мач.

Облекчение за Лионел Меси, промъкване за Роберт Левандовски, футболно чудо от Австралия, както и пирови победи на Тунис и Мексико белязаха този изпъстрен с драма ден.

Той започна с група "D", където на 99% осигурилият си първото място тим на Франция се изправи срещу бившата си колония Тунис. По същото време Австралия срещаше Дания.

Всеки от останалите три тима имаше шанс за второто място, а единствено Франция подходи лежерно - с 9 промени в състава си. Шестима титуляри на Тунис пък бяха родени на френска земя, което придаваше допълнителна тръпка на тази среща.

И Тунис изигра мача на живота си срещу световните шампиони - спечели с 1:0 след гол на родения на остров Корсика Уахби Казри, но историческият момент бе последван от сълзи.

Снимка: Getty images

Причината е, че по същото време Австралия празнуваше. "Кенгурата" победиха Дания с 1:0 и на фона на всичките очаквания, оставиха "червения динамит" на дъното на тази група с 1 точка.

Огромна драма до последните секунди, защото докато Тунис водеше на Франция, всеки фен на тима гледаше с трепет в телефона си. Те очакваха позитивни новини от другия стадион, но такива нямаше.

Групата спечели Франция с 6 точки и по-добра голова разлика от Австралия, също с шест. Тунис има четири пункта, а Дания е на дъното със само точка.

Снимка: Getty Images

Не по-малко драма имаше и в късните мачове, които решиха развоя на група "С".

Погледите бяха към Лионел Меси и Аржентина, които не оставиха никакво съмнение къде им е мястото, побеждавайки Полша с 2:0.

Без сметки, без драматични промъквания, аржентинците рабиха игрово своя опонент и дори спечелиха тази група, само осем дни след издънката срещу Саудитска Арабия.

Снимка: Getty Images

Драмата обаче бе свързана с отборите на Мексико и Полша.

Докато поляците губеха с 0:2 от Аржентина, то мексиканците водеха с 2:0 на Саудитска Арабия и на този етап само повечето получени картони от страна на "ацтеките" разделяха двата има.

Гол за Аржентина или гол за Мексико щеше да промени класирането, но такъв така и не падна.

Попадение падна в мексиканската врата, което подпечата така или иначе очертаващия се осминафинал за Полша.

Днешният ден оформи още два сблъсъка от елиминациите. В събота Аржетниан се изправя срещу Австралия, а в неделя Франция ще посрещне Полша.

Снимка: Getty images