И четвъртият ден от Европейското първенство по футбол вече е в историята. И донесе най-изненадващите резултати до момента от началото на турнира.

Победителите във вторник бяха Румъния, Словакия и Франция, като само "петлите" влязоха в мача си в ролята на фаворит, докато румънци и словаци бяха аутсайдери, съответно срещу Украйна и Белгия, но в крайна сметка опровергаха прогнозите, печелейки своите двубои.

Северните ни съседи нокаутираха Украйна с 3:0, при това с кой от кой по-красиви голове, за да грабнат първия си успех на европейски футболни финали след 24-годишно прекъсване.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДЕН №4 НА ЕВРО 2024 >>>

За последно румънските национали бяха побеждавали Англия на Евро 2000, а при следващите си две участия оставаха капо, съответно през 2008 и 2016 година.

Снимка: Getty images

Словакия пък вкара само веднъж на Белгия, но това се оказа напълно достатъчно. "Соколите" играят на трето последователно първенство на континента, като при предишните си две участия завършваха с по една победа в актива си, а сега отново спечелиха, при това още в първия си мач.

Белгия успя да вкара на два пъти чрез Ромелу Лукаку, но и двете попадения бяха отменени. Така "червените дяволи" не се насладиха на мечтан старт за разлика от съперника си, който се понрави с дисциплинираната си игра и напълно заслужи трите точки, които го пратиха на второ място в класирането.

Снимка: Getty Images

Франция също взе три точки в първия си мач, който завърши 1:0 - срещу Австрия.

И въпреки че загубиха, австрийците си заслужиха аплодисменти за всеотдайността и това, че до последно не се отказаха и пресираха здраво съперника, като имаха своите възможности да отбележат, макар да не го направиха.

Автогол на Максимилиан Вьобер осигури успеха на "петлите", които обаче дадоха жертва в лицето на Килиан Мбапе.

Капитанът на отбора вероятно е със счупен нос, като сутринта ще има повече информация за състоянието му.

Снимка: Getty Images