Кирил Десподов коментира временното прекратяване на мача между ЦСКА и Лудогорец, в което той бе главно действащо лице.

Именно фактът, че на два пъти родният национал не успя да изпълни корнер, заради хвърчащите по него предмети от трибуни, принуди Георги Кабаков да прибере тима на гостите в съблекалнята.

Действие, което не сме виждали по родни терени, а след мача Кирил Десподов, който по обясними причини не се радва на особено топло посрещане на стадион "Българска армия" заяви:

"Първо да честитя победата на отбора, на всички шефове и директори и на целия клуб, както и на нашите фенове. Важна победа, видяхте какво се случи, нямаше как да изпълня корнера.

Запалките и стотинките мога да ги приема, но имаше и камъни и не беше окей да изпълнявам корнер. Отидох, говорих с Кабаков, върнах се да изпълнявам, не стана и той просто каза да се прибираме.

Аз не съм съдия, така е преценил съдията, не сме се крили, влязохме и след 10 минути излязоха да играем. Благодаря на тези момчета, които бяха отвън и ги укротиха тези фенове.

Всичко приемам - обиди, скандирания, но да хвърляш камъни - това вече минава към друг спорт. Казвал съм го много пъти, мен не ме плаши или демотивира, ако ме плюят или псуват, аз излизам и играя моята игра, не отговарям на никого, не провокирам никого. Гледам да си завърша мача.

Вътре в съблекалнята си казахме, че излизаме и по най-бързия начин трябва да вкараме и то така стана.

Според мен, мое лично мнение е, че всички очаквахме, че такъв ще бъде мачът. Първото полувреме ЦСКА имаше повече положения, последните 15 минути ни набутаха в нашата половина, което е нормално. Аз даже го питах Турицов по едно време "Вие за нас ли играете?", защото така изглеждаше, бяха се прибрали момчетата и чакаха от нас инициатива. Но мога да кажа, че не се получи красив двубой, но успяхме да победим и да спечелим важни 3 точки.

Ние не сме влезли още в плейофите. Имаме два тежки мача. Имаме мач с Берое, там ще е тежко. Искам да ги поздравя за хубавия стадион и атмосфера, която правят. Трябва още два мача да вземем, за да влезем първи.

Аз не съм видял някъде да няма феърплей. Всеки има право на собствено мнение. Ние си вършим работата на терена", заяви Десподов.