Френският селекционер Дидие Дешан открито критикува един от националите Уилям Салиба и обясни защо той не попада в титулярния състав.

Защитникът прави много силен сезон с английския Арсенал, но това не му помага да се утвърди в националния отбор, където обикновено преди него са избирани Дайо Упамекано, Ибрахима Конате и Бенжамен Павар.

Салиба остана неизползвана резерва в контролния мач срещу Германия, загубен с 0:2 преди три дни. Той може и да попадне в състава за днешния мач с Чили, но Дешан обясни защо не го предпочита пред останалите.

"Той прави добър сезон, но също така прави и неща, които не ми харесват толкова много. За Франция играе по-малко, но когато го прави, не се справя максимално добре.

В момента йерархията в отбора не го облагодетелства, но той е тук. Малкото игро време не му позволява да е спокоен. Неговата психологическа обстановка тук не е същата като в клубния отбор", каза Дешан.

23-годишният Салиба изигра 38 мача във всички турнири през сезона за Арсенал, но за Франция има само 12 участия от дебюта си през 2022 година.

Той беше привлечен от "артилеристите" през 2020 година с трансфер за 30 милиона евро от френския Сент Етиен.