Изпълнителният директор на Левски - Иво Ивков призна, че клубът не е напълно изряден в погасяването на дълговете към НАП.

Той бе гост в студио "Дерби", като разкри, че в последно време част от тези задължения не са обслужвани, но има документ от агенцията, че към момента няма изискуеми суми.

Именно това е едно от условията Левски да получи професионален лиценз за новия сезон - да няма изискуеми задължения към деня на лицензирането.

Той разкри, че е направен компромис от страна на НАП, а постепенно и тези задължения ще започнат да се обслужват.

"Относно лиценза считам, че в следващите дни се разглеждат молбите, също така и УЕФА, защото сме подали и молби за лиценз за Европа. Смятаме, че ще получим лиценз без никакви проблеми. Очакваме го, работата е свършена в това отношение.

Всички лицензионни задължения са обслужени. Разпоредил съм да се изплатят, тези на които са сега падежът. Работата ни даде резултат. Имаме конвертируеми футболисти, здрав отбор. Даже се страхувам, че малко преждевременно дойдоха спортните резултати. Сега вдигнахме летвата, влизайки в Европа през парадния вход. Сега трябва да мислим за цялостно стабилизиране на клуба и да надграждаме.

Към НАП не се изплащат редовно вноските в момента. Имаме споразумение до декември, към което се водят правни разговори. Не ги обслужваме в последно време, но имаме документ, че няма изискуеми в момента задължения. В момента ние не сме изряден платец, но държавата е добър стопанин и дава толеранс, като се вижда, че се работи.

Виждате, че ситуацията в Левски значително се подобри. Държавата няма да посегне да ликвидира клуба, защото така се прави - ще дадеш на длъжника глътка въздух, а няма да го убиеш", обясни Ивков.