След мощния старт на Евро 2024 и гръмката победа на Германия, вторият ден от програмата на шампионата ни е подготвил още 3 вълнуващи двубоя.

Предястието в 16 часа е втората среща от Група А между Унгария и Швейцария.

Двубоят е изключително важен за двата тима, които имат амбиции за продължаване напред. Очакванията са на стадиона в Кьолн ключова рола за маджарите да има звездата на Ливърпул Домоник Собослай.

Колкото до швейцарците - в състава им е нападателят на Лудогорец Квадво Дуа, като е любопитно дали той ще получи шанс за изява.

Програмата продължава с най-чакания от феновете сблъсък от 19 часа в Група В между Испания и Хърватия.

На "Олимпиящадион" в Берлин двата тима излизат в повторение на финала от Лига на нациите преди година, когато Ла Фурия ликува. Испанците са амбицирани да завоюват рекордна четвърта евротитла след тези от 1964, 2008 и 2012 година, но това минава през излизане от безспорно трудната група.

Хърватите пък разполагат с чудесна сплав между опитни звезди и амбицирани младоци, като мачът обещава да бъде изключително интересен.

Десертът в програмата днес пък също не е за изпускане. В 22 часа е двубоят между настоящия европейски шампион Италия и непредвидимия тим на Албания.

Треньорът на скуадрата Лучано Спалети избухна вчера и заяви, че тимът му не е дошъл в Германия за отбиване на номера, а да печели. Мнозина не слагат италианците в сметките за нещо голямо, а дали е така - предстои да видим довечера.

Албанците пък също са амбицирани да докажат, че няма да са в ролята на боксова круша и че класирането им на Европейското не е случайно.

ПРОГРАМАТА

Група А

16:00 Унгария - Швейцария по Диема и Диема Спорт 3

Група В

19:00 Испания - Хърватия по БНТ 1 и БНТ 3

22:00 Италия - Албания по Диема и Диема Спорт 3

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО