Стадион "Христо Ботев" в Пловдив ще приеме трите домакински мача на националния ни отбор тази година. Новината обяви лично президентът на БФС Георги Иванов. На футболистите на Илиан Илиев им предстоят три мача на родна земя, като и трите са от турнира за Лигата на нациите.

На 8 септември българите приемат Северна Ирландия, малко повече от месец след това, на 12 октомври предстои домакинство на Люксембург, а на 18 ноември в последната си среща на родна земя за 2024-а те ще се изправят срещу Беларус.

"Смятам, че едно прекрасно съоръжение е стадион "Христо Ботев" и националният отбор ще изпита удоволствие, а и зрителите ще се чувстват комфортно да гледат мачовете там. За нас по принцип инфраструктурата е важен приоритет за нас. Много е важно държавата да помогне за изглаждането на тази структура. И всички структури да работим заедно - Министерство на спорта, Футболен съюз. Всички, които отговарят - да помогне и да се изградят нови игрища. Ако искаме да създаваме футболисти, това е водещото", заяви Георги Иванов на церемония, на която днес бяха наградени най-добрите подрастващи футболисти от елитните групи при юношите.

"Ще се срещнем с два много сериозни противника, които знаете - играят на Европейските финали. За нас е важно да видим до къде сме, да се подготвим за Лигата на нациите. Резултатите са важни винаги, когато националният отбор играе, дори и в контролни срещи", добави още президентът, визирайки предстоящите през месец юни два приятелски двубоя.

На 4 юни съперник на България в Букурещ ще бъде Румъния, а на 8 юни предстои още една контрола - със Словения в Любляна.

Тимът вече изигра един мач на новопостроения стадион на Ботев - на 7 септември миналата година срещу Иран (0:1).