Кондиционният треньор на ЦСКА Томас Нойберт бе замесен в сериозен допинг скандал в Румъния.

Преди да пристигне на "Българска армия", немският специалист работеше в румънския гранд Стяуа (Букурещ).

Той попадна в центъра на разследване от страна на "Gazeta Sporturilor", според което е давал допинг на играчите от Стяуа.

От изданието твърдят, че Нойберт и колегата му Раду Палигора давали забранени вещества на играте преди мач, като значително подобрявали кондиционното им състояние.

Естествено, Нойберт отрече обвинение, като сподели пред "Digi Sport":

"Много се говори за мен и методите ми в Стяуа, като се изговориха и много лъжи. Твърдят, че съм давал допинг, че имало нечисти неща, бла, бла, бла. Но просто нашият физиотерапевт даваше протеинови напитки на играчите ни по време на мача, което не е препоръчително.

Протеинови шейкове може да им се дават след мача, но не и по време. И оттам идваха всички недоразумения. Но за мен беше просто смешно и затова не съм коментирал темата. Просто е безсмислено да даваш протеини на играчите по време на мач.

Категорично мога да кажа, че никога не съм давал допинг, ЕПО (еритропоетин, кръвен допинг) и т.н. на играчите.

Аз не съм лекар и не мога да разпоредя да се бият инжекции в задните части на футболистите. Аз просто знам какво правя. Знам какво точно да направя, за да се възстановят правилно играчите.

Затова съм много спокоен, каквото и да се говори. Доказал съм се с работата си и в Стяуа, и в Литекс, и в ЦСКА, и в Ал Хилал.

Мога да ви покажа програмите си за възстановяване, нямам какво да крия. Мисля си, че просто всички атакуват Лауренциу Регекампф по някаква причина и аз съм просто странична жертва във войната".