Треньорът на Лудогорец - Анте Шимунджа, очаквано бе доволен от факта, че отборът му ще играе в европейските клубни турнири и през пролетта.

Това стана факт след победата с 2:0 над ХИК Хелзинки, която гарантира на родния шампион минимум място в елиминицатии на Лигата на конференциите.

На този етап обаче Лудогорец заема второто място в групата си и ще се бори дори за продължаване в Лига Европа. Нещо, за което и Шимунджа намекна.

"Разбрахме се с момчетата преди мача, както и преди началото на груповата фаза, че искаме да играем. Това означава, че в Европа трябва да си много агресивен и концентриран през всички 90 минути, това беше ключово днес. Трябва да можем да жертваме всичко, показахме колко са ни важни трите точки.

Имаме седем точки, а Рома има четири, говорим вече за математика, трябва да запазим тази разлика, ако искаме да продължим в Лига Европа, но ще играем мач за мач.

Сега ще си починем, докато дойде следващият мач. Срещу Бетис ще играем у дома, знаем испанците как играят, трябва да бъдем на много високо ниво, ако искаме да вземем нещо от тях. Десподов изигра много мачове в последно време, не се подготви много добре с нас, чувстваше се малко уморен, реших да го оставя да си почине", заяви словенецът.

Неговият колега Тони Коскела пък призна превъзходството на Лудогорец и заяви, че българският отбор е спечелил заслужено.

Треньорът на ХИК дори заяви, че четвъртото място на неговия тим не е нещо изненадващо, а е съвсем нормално с оглед класата на останалите тимове, сред които и Лудогорец.

"Загубихме от по-добър отбор днес. Знаем, че когато играем в тези мачове, трябва да бъдем на най-високо ниво. Днес не бяхме на ниво и това е резултатът. Опонентът беше много силен днес, а ние имахме проблеми да пресираме играчите с топката.

Трябваше да се защитаваме през повечето време. Когато бяхме с топката, не се чувствахме комфортно. Лудогорец бяха по-агресивни и спечелиха много повече директни двубои. Много ще е трудно да вземем третото място в тази група".