Щастливите 13" е рубрика на Dir.bg за една легенда. Култовата игра на Български спортен тотализатор - Спорт тото 1 с неговите 13 мача, е ветеран на 64 години у нас и отдавна има народната любов. Всяка седмица ще ви представяме тези 13 мача, които могат да ви донесат съвсем немалки печалби.

Колонката с мачове можете да пуснете в пунктовете на Спортния тотализатор, но и онлайн - страницата www.toto.bg.

Тази седмица тринадесетте мача идват както с тираж №46 на тотализатора, така и с началото на дългоочакваното Европейско първенство, което бе отложено с една година, но сега чакането най-сетне приключва.

Залозите си може да направите до 12 часа на 12 юни (събота).

Ето и кои са "Щастливите 13" на Спорт Тото този уикенд:

1. Уелс - Швейцария, събота (12 юни), 16:00

Безспорно два от талантливите отбори на Евро 2020, които ще преследват излизане от групата на едно от челните две места, колкото и трудно да звучи нещо подобно в компанията на Италия. И двата отбора разполагат с качествени футболисти - за Уелс е достатъчно да споменем Гарет Бейл, докато при "кръстоносците" личат фигури като Гранит Джака и Джердан Шакири, доказали се в не една и две здрави битки.

Мачът между двата тима дава началото на същинската програма на първенството, в която ще ставаме свидетели на по три мача дневно.

Последните срещи между тези два тима датират отпреди десетилетие, когато те си разменят по една победа в квалификациите за Евро 2012.

2. Дания - Финландия, събота (12 юни), 19:00

3. Белгия - Русия, събота (12 юни), 22:00

4. Англия - Хърватия, неделя (13 юни), 16:00

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Англия дава началото на серията си домакинства на "Уембли" срещу добре познат съперник. "Трите лъва" отново тръгват на заветната мисия за трофей - нещо, което все им убягва от онази световна титла през 1966 година насам, но този път шансовете им изглеждат добри. Селекционерът Гарет Саутгейт разполага с наистина силен състав, но хърватите също не са за подценяване.

При последната им среща на голямо първенство - Мондиал 2018, "ватрените" разплакаха островитяните след победа с 2:1 в полуфиналите на шампионата на планетата.

Всичко, различно от победа, категорично ще бъде считано за провал на старта за родината на футбола.

Дали пък най-сетне не е станало време футболът да се завърне у дома, както феновете на англичаните бленуваха на световното преди три години?

5. Австрия - Северна Македония, неделя (13 юни), 19:00

Друг интригуващ двубой, в който западните ни съседи ще дебютират на голям форум. При това срещу съперник, от който загубиха на два пъти в квалификациите за точно това първенство, на което все пак съумяха да се класират.

Австрийците удариха звучен шамар на съперника с 4:1 в Скопие в първия квалификационен мач помежду си, а след това спечелиха и с 2:1 у дома, но това бе преди доста дълго време, а само в един мач, при това на неутрален терен, действително е възможно всичко.

6. Нидерландия - Украйна, неделя (13 юни), 22:00

7. Кристиансунд - ОД Гренланд, събота (12 юни), 16:00

Отборът на Кристиансунд ще пробва да удължи победната си серия до пет мача. Тимът се намира на трето място в норвежкия шампионат, след като съумя да се отърси от двете поредни загуби в началото на сезона и след четири последователни успеха е в тройката.

Домакините не разчитат на резултатен футбол и в шестте си мача досега са вкарали пет гола, но това не е пречка за високото им място в таблицата. От другата страна също е отбор, който не е синоним на голове - ОД Гренланд е още по-пестелив от противника с 4 гола, но в 4 изиграни двубоя.

8. Сандефьорд - Мьолде, събота (12 юни), 16:00

9. Бодьо/Глимт - Мьондален, неделя (13 юни), 19:00

10. Лилестрьом - ФК Хаугесунд, неделя (13 юни), 19:00

11. Сарпсборг 08 - Бран, неделя (13 юни), 19:00

12. Стрьомгодсет - Розенборг, неделя (13 юни), 19:00

13. Викинг - Волеренга, неделя (13 юни), 21:00

Ето и прогнозите на Dir.bg за "Щастливите 13":

1. Уелс - Швейцария - 2

2. Дания - Финландия - 1

3. Белгия - Русия - 1

4. Англия - Хърватия - 1

5. Австрия - Северна Македония - 1

6. Нидерландия - Украйна - 1

7. Кристиансунд - ОД Гренланд - 1

8. Сандефьорд - Мьолде - 2

9. Бодьо/Глимт - Мьондален - 1

10. Лилестрьом - ФК Хаугесунд - Х

11. Сарпсборг 08 - Бран - 1

12. Стрьомгодсет - Розенборг - 2

13. Викинг - Волеренга - Х