Лионел Меси не тренира с аржентинския отбор в четвъртък, което измести всяка друга новина от челните колони на вестниците в родината му. Причината бе ясна още в края на полуфинала срещу Хърватия (3:0) в сряда, когато Лео няколко пъти се хвана за лявото бедро, отзад, където обикновено се разтяга сухожилие.

В случая става дума за лека форма на травмата, която не се очаква да го извади от финала на световното в неделя срещу Франция (17 часа). И все пак, ако не тренира до неделя и има проблем в по-силния му крак, Меси едва ли ще е на сто процента в кондиция за най-важния мач в кариерата му.

Проблемът е дошъл в следствие на пренатоварване в твърде интензивен период, обясниха от лагера на Аржентина.

ФИНАЛЪТ НА МЕСИ СРЕЩУ МБАПЕ>>>

Първенството, както вече е писано и казано нееднократно, бе в съкратен и динамичен формат, като аржентинците изиграха 6 мача за 21 дни дотук. А Меси, вече на 35 години, не излезе нито за минута - вече 570 минути в този период (един мач бе с продължения срещу Нидерландия).

Всъщност десетката на Аржентина е един от играчите с най-много изиграно време на Мондиала, поне сред полевите състезатели.

Хърватите Деян Ловрен, Йошко Гвардиол и Йосип Юранович имат записани по 600 минути (те играха два мача с продължения и дузпи), мароканецът Софиан Амбарат е с 570 като Меси, колкото е записал и Николас Отаменди, съотборникът на Лео.

Вероятно знамето на аржентинците ще тренира на по-лек режим днес и в събота, но няма никакъв шанс да пропусне неделния мач.

Той ще е и последен за него с екипа на родината.