Халфът на Швейцария Джердан Шакири отрече, че на отбора му е било лесно срещу България, но призна, че той и съотборниците му са си направили мача лесен още в първите 13 минути при победата с 3:1.

В интервю за БНТ на звездата на Ливърпул му бе припомнен и хеттрикът преди седем години срещу "трикьолорите" и той продължава да има хубави спомени от тези мачове.

Може да ви е изглеждало лесно отстрани, но не беше. Видяхте, че първото полувреме демонстрирахме страхотно качество в нашия отбор. За националния тим на България беше трудно да се защитава в тези минути. Бяхме много концентрирани пред гола и реализирахме своите положения. Решихме мача в първите 15 минути, така че добър старт за нас.

Второто полувреме не беше най-силното ни представяне, но важното е, че започнахме с победа. Трудно се играе в подобен тип мачове. Голът на България беше наша грешка, пресечен пас. Тогава българите добиха повече увереност, но ние успяхме да затворим срещата. Можехме да вкараме още един, два гола, но важното е, че направихме добър мач.

Преди седем години вкарах хеттрик срещу България, помня, че треньор ви беше Лотар Матеус. Имам хубави спомени от срещите с България. Щастлив съм, че се прибираме с три точки.