Равенството в очаквания с огромен интерес сблъсък между Испания и Германия предизвика любопитен отзвук. Двубоят завърши 1:1, като и двата съперника направиха множество пропуски.

В лагера на Испания бяха доволни от важната точка, която остави тима на върха в класирането. Селекционерът Луис Енрике бе категоричен, че равенството е заслужено.

"Можехме да спечелим, но и да загубим. Футболът е игра на грешки. Убеден съм, че като изгледам запис от двубоя, ще остана доволен от играта на отбора", сподели Енрике.

Медиите в Испания също бяха категорични в оценката си, че стратегическата точка е от огромно значение. "Огромна точка" и "Титанично равенство" са заглавията на Marca и Mundo Deportivo.

Според чуждестранните издания обаче Германия трябва да е по-доволният отбор. "Бундестимът се спаси" и "Спасителна точка" пишат "Екип" и "Газета дело спорт".

Треньорът на Германия Ханзи Флик пък също смята, че равенството е било справедливо.

"Вярвам, че можем още да подобрим играта си и ще продължим към следващата фаза. Това бе сблъсък между два големи отбора, а ние направихме важна стъпка в правилната посока. Смятам, че равенството е справедлив резултат. Има какво да подобряваме, но резултатът е добър и ни дава опции преди последния мач", допълни специалистът.