Нападателят Марио Манджукич прекрати кариерата си в националния отбор на Хърватия.

Играчът на "Ювентус" написа трогателно писмо до феновете, с което обяви решението си.

"Винаги съм предпочитал да говоря на терена, а не извън него. Затова сега ми е по-трудно да изразя с думи това, което чувствам, отколкото да направя шпагат срещу противников играч или да спринтирам в 120-а минута.

Но дойде време да кажа: напускам националния отбор на Хърватия. Среброто на световното първенство ми даде нова енергия, но и направи това тежко решение малко по-леко за мен.

Изпълнихме мечтите си, постигнахме исторически успех и усетихме изключителната подкрепа на феновете ни. Посрещането след световното първенство ще си остане най-важният спомен в кариерата ми.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18886-48238-4715/033100

Няма идеален момент да се откажеш. Но аз усещам, че този момент за мен е сега. Дадох най-доброто от себе си за отбора", заяви Манджукич.

Манджукич е вторият най-резултатен играч в историята на хърватския тим с 33 гола в 89 мача. Пред него е единствено легендата Давор Шукер.

Манджукич дебютира за представителния тим на Хърватия през 2007 година срещу Македония. Участник е на две европейски първенства (2012 и 2016) и на две световни първенства - 2014 и 2018.

На Мондиала в Русия това лято Манджукич игра финал с Хърватия, който загуби от Франция с 2:4. В мача записа уникално постижение - стана първият играч с автогол и гол във финал на световно първенство.