Определяният за "Мач на века" реванш от финала за Копа Либертадорес между Ривър Плейт и Бока Хуниорс бе отложен с 24 часа.

Това се случи и с първия мач (2:2) преди 2 седмици, но тогава причината бе в силния дъжд над Буенос Айрес. Този път причините бяха далеч по-неприятни.

Сега отлагането бе наложено от фенове на Ривер Плейт, които нападнаха пътуващия към стадиона автобус с играчи на Бока Хуниорс.

По возилото полетяха камъни и бутилки, които изпочупиха прозорците.

От стъклата пострадаха капитанът Пабло Перес и Гонсало Ламардо. Полицията пък опита да отблъсне феновете на Ривър със сълзотворен газ, който също засегна футболисти на Бока.

Някои от тях имаха затруднения с дишането, раздразнение в очите и повръщане.

Целият щаб на гостите пък бе видимо уплашен при пристигането си на "Ел Монументал" в изпочупения си автобус.

Снимка: Twitter

Първоначално мачът бе отложен с час, след това с два.

Играчите на Бока отказваха да излязат на терена. Противникът в лицето на футболистите и щабът на Ривър бяха съпричастни с колегите си.

На противоположното мнение обаче бяха ръководните органи на ФИФА и КОНМЕБОЛ, които настояваха мач да има. Сред тях бе и президентът на световния футбол Джани Инфантино, който е предупредил гостите, че ако не играят, ще загубят служебно.

В крайна сметка играчите на Бока така и не излязоха на терена, а мачът трябва да се изиграе в неделя, 22 ч българско време.

Снимка: Getty images/ Guliver photos