Националният селекционер на Египет - Ектор Купер, бе на мнение, че развоят на мача е щял да бъде друг, ако състоянието на Мохамед Салах бе позволило участието му в мача. Проблемите на звездата в рамото го оставиха на резервната скаейка при загубата от Уругвай с 0:1.

"Салах е много важен играч за нас. Нормално е да ни липсва. Египет има добър отбор и други силни футболисти, но ако той беше на терена днес, резултатът можеше да бъде друг.

Не искахме да рискуваме с неговото включване, но за следващия мач с Русия смятам, че той ще бъде напълно готов за игра. За нас е важно той да бъде в оптимално състояние за оставащите ни два мача в групата.

Опитахме се да направим най-доброто с това, с което разполагаме. Мисля, че имаме добри нападатели и добри офанзивни футболисти, които може да се справят на Мондиала. Може би трябваше да атакуваме повече, но като цяло играхме добре. Единствено краят беше неприятен".

Колегата му Оскар Табарес очаквано бе доволен от постигната победа, като сподели:

"Тази победа ни дава малко повече спокойствие. Най-важното е, че стигнахме до трите точки. Уругвай не беше печелил първия си мач на Световно първенство от 1970 г.

Тази традиция вече е в миналото и желанието ни е да продължим с победите и в следващите мачове.

Борихме се до края и бяхме възнаградени в предпоследната минута. Днес резултатът спокойно можеше да бъде и 0:0, ако не беше това центриране в края. Имахме и шанс. Този успех ще ни даде допълнително самочувствие.

И ние сме имали двубои без Кавани и Суарес, но сме побеждавали. Ето, в този мач те не вкараха. На Суарес играта далеч не се получи. Той имаше три страхотни положения, но не ги реализира. Трябва да отдадем заслуженото и на вратаря на съперника, който имаше няколко изключителни намеси. Това се случва на нападателите понякога. Имат шансове, но срещу тях е страхотен вратар. Не съм притеснен особено от пропуските на Суарес. Щом той е добре физически и играе, ще започне и да бележи. Доказал го е. В крайна сметка се е случвало и Пеле, Марадона и Меси да нямат ден".