https://sja.sportradar.com/w/DirBG/14749583/013100

Треньорът на ЦСКА Нестор ел Маестро коментира загубата с 0:1 от Левски.

"Не се получи максимално красив мач, а имаше много емоция и битка. И двата отбора имат вина за това. Не създадохме нищо и Левски не създаде нищо. Те вкараха гол от нищото, а ние не вкарахме от нищото. Счупени сме, но трябва да се възстановим.

До зимната пауза трябва да спечелим всички двубои. Ако искаш да играеш с млади български футболисти, трябва да поемаш тези рискове. Лясков се развиваше позитивно. Случват се тези грешки", коментира треньорът на "червените".

"Това е дерби. И двата отбора бяха нервни в началото. През последните 20 минути на първото полувреме те изглеждаха по-добре през първото полувреме. През второто бяхме малко по-добре. Мисля, че реферът се справи. Дербито е важно, защото ако го спечелиш, имаш вятър в платната, да използваш позитивната атмосфера. Ако загубиш, може да се случи обратното."

"На играчите им е по-трудно от мен, защото дадоха повече в това дерби. Но загубихме три точки, а не пет или 9. 22 от 30 точки не е много добре, ако си ЦСКА. Очевидно не е добър знак да загубиш двете директни дербита, но ще играем по 4 пъти и ще видим накрая на сезона.

В момента сме доста долу заради загубата, а Левски е вдъхновен от победата. Ще видим какво ще се случи в следващите седмици", каза още Ел Маестро.

"Въпреки загубите на двата най-важни мача дотук, имаме постоянство. Ще трябва да печелим още точки. От тук до края на сезона не можем да си позволим нова загуба. Ще бъде трудно, но ще опитаме да бъдем близо до тази цел."