Халфът на Коста Рика Елцин Техеда стана хит по време на световното първенство преди четири години в Русия. Сега футболистът, кръстен на първия руски президент Борис Елцин, отново бе част от селекцията на родината си за шампионата в Катар. Именно костариканският Елцин изравни резултата срещу Германия при загубата с 2:4 снощи, а той и съотборниците му бяха с единия крак на осминафиналите за няколко минути, след като поведоха с 2:1 срещу Бундестима.

В крайна сметка обаче те отстъпиха и се сбогуваха с Мондиал 2022. Точно както и Германия.

30-годишният играч пък заяви, че ако му се отвори възможност, един ден с удоволствие би играл в първенството на Русия.

"Бях щастлив в трите минути, в които бяхме в елиминациите. Това беше всичко, което искахме. Бяхме длъжни да се раздадем до последно, дори и да не водехме в резултата", заяви полузащитникът, който на клубно ниво играе за Ередиано в родината си.

Кариерата му започва в Саприса, а след това изкарва два сезона във френския Евиан и още два в швейцарския Лозана Спорт, след което се връща у дома.

"Дали съм имал предложения от руски клубове? Все още не. Но мисля, че би било чудесно, ако Русия отвори вратите си за мен. Това е велика страна, много красива и бях приет много топло там на Мондиал 2018. Би било невероятно изживяване да играя в Русия. Премиер лигата е страхотно първенство със страхотни отбори", добави още костариканецът, отговаряйки на въпрос на руски журналист.

Техеда има 76 мача за националния отбор на родината си, а попадението срещу Германия бе първото му за Коста Рика.