Бившият капитан на националния тим на България - Ивелин Попов, за първи път застана пред медиите като футболист на Левски. Той се завръща в клуба, чиято юноша е, но напусна преди 18 години.

Попов бе доста емоционален, като в един момент дори не успя да сдържи сълзите си, очевдино доста развълнуван от факта, че отново ще бъде част от клуба, за който твърди, че подкрепя от дете.

34-годишният играч заяви, че просто е нямало как да откаже на поканата на Станимир Стоилов, а финансовите условия никога не са стояли на дневен ред.

В България Попов е играл само за тима на Литекс, след което последва 12-годишен период в чужбина, където дори успя да стигне до титлата на Русия с тима на Спартак (Москва).

Попов, който има 91 мача и 18 гола за националния тим сподели при завръщането си на "Герена":

"С мен се свърза Станимир Стоилов, нямах никакви колеабния дали да дойда, като окончателния отговор дадох още края на март или началото на април.

Минаха 18 години откакто за последно бях тук. Може би тогава бързах, мислех си, че трябва да ми се даде шанс. Когато си млад обаче разсъждаваш по различен начин.

Връщам се с амбиция и мотивация Левски да е силен, да печели титли и купи, както и да играе в Европа.

През годините съм се старал да си подредя нещата така, че когато този подобен момент, да може да играя без финансови претенции. В момента парите нямат никакво значение.

12 години в чужбина си е 12 години лагер. Ставаш войник, такъв ще бъда и сега. Изключитлено съм щастлив, че с клуба ми Сочи ще завърша на второ място, новият ми клуб пък е носител на Купата на България. Тези неща ме правят щастлив.

Цялото ми семейство е щастливо. Баща ми, жена ми. Когато говорим за Левски ти трепва. Не искам да плача, но ...

Оферти имах, бяха с много по-добри условия, но не съм ги разгелждал сериозно. Когато Стоилов ти се обади, това е чест.

Аз винаги съм казвал, че при всички треньори, които съм сменил, Станимир Стоилов и Курбан Бердиев са хората, от които съм научил най-много. Това са хора, които ти казват такива неща, които ти помагат цял живот.

Съдбата си знае работата и се радвам, че така се случи.

Левски е в прекрасна серия от победи и добри игри. Според мен на нито един пост не изоставаме от конкурентите и ще бъдем много по-силни от новия сезон.

Какви да са амбициите? Когато виждаш наредени всички те зи хора, печелили всичко, няма как нашите амбиции да са по-различни. Гладът ми за успехи е много голям. Искам да сбъдна моята мечта, както и мечтите на семейството ми. Тази любов крепи Левски.

Няма значение дали днес се чувствам успял човек. Справил съм се, но искам след няколко години да направим нова пресконференция, на която да ви кажа, че съм успял с Левски.

Имах умопомрачителна оферта като цифри от господин Божков, когато беше тук в Левски. Имах и от Лудогорец преди години, но не виждам смисъл да се връщаме назад", сподели Попов.

Снимка: Levski.bg