Луис Диас се завърна в състава на Ливърпул и вкара гола, който спаси отбора от загуба при гостуването на Лутън - 1:1 във Висшата лига. Колумбиецът не бе тренирал през цялата седмица, след като новината за отвличането на родителите му разтърси и семейството, но и клуба му.

Диас още чака новини за освобождаването на баща му и след попадението в добавеното време вдигна фланелката си, под която имаше тениска с надпис: "Свобода за татко". След края на мача крилото се разплака на терена, а играчите и от двата отбора го прегръщаха и успокояваха.

А минути след края Ливърпул разпространи съобщение от играча, негово първо след инцидента миналия петък:

"Днес не говори футболистът, когото познавате. Говори Лучо Диас, синът на Луис Мануел Диас. Един обикновен човек, който работи здраво, за да е стълб на семейството си.

Моля ELN (групировката, която призна отвличането) да освободи баща ми. Призовавам и международни организации да помогнат за това. С всяка секунда напрежението и отчаянието нарастват. Майка ми, братята ми и аз сме отчаяни. Не мога да опиша през какво минаваме. Искаме той да се прибере у дома."

Съотборникът му Алисон коментира след мача:

"Ние всички сме с Лучо в този ужасно труден момент. Той е невероятен характер - решението му да пътува днес с нас, да е в състава, а след това да вкара този гол, говори достатъчно. Ще го подкрепим с всичко, с което можем."

А мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна:

"Трудно е да мисля за футбол, когато говоря за Лучо. Получаваме новини от Колумбия, уверяват ни, че развръзката е близо и ще е позитивна... Но дните минават и най-важната вест не идва. Той не е спал много в последните дни, почти не е тренирал. Намира утеха и спокойствие, когато е с отбора във фитнеса, на тренировъчната база или просто около момчетата. Но знаем, че най-важното е всичко да е наред с баща му."