"Етър" (Велико Търново) победи драматично "Верея" с минималното 1:0 в мач от втория кръг на Първа лига.

Макар победното попадение да падна само две минути преди края, то бе заслужено на фона на показаното от двата тима най-вече през втората част.

Тимът на "Етър", който бе фаворит преди срещата контролираше събитията на терена през по-голямата част от мача.

"Болярите" имаха по-чистите ситуации, а две минути преди края резервата Ерик Почански бе точен с глава за успеха.

Макар да опита доста атаки през първтаа част, "Етър" трудно стигаше до чисти голови ситуации.

Добри възможности се откриха пред Иван Скерлев и Иван Вълчанов, но и двамата стреляха неточно.

Въпреки, че игровото предимство бе за "виолетовите", най-чистата ситуация се откри пред Антон Огнянов от "Верея", който не успя да уцели вратата след хубаво центриране на Здравко Илиев.

В 65-та минута новото попълнение в редиците на "Етър" - Крум Стоянов, бе изведен добре отдясно и навлезе в наказателното поле на "Верея", но Георги Георгиев излезе добре и успя да спаси.

Десет минути преди края, но този път отляво, Велко Батрович се възползва от грешка в защитата на "Верея", навлезе в наказателното поле и стреля, но над вратата.

В 87-та минута дойде ред и на Ерик Почански да накара Красимир Балъков да се хване недоумяващ за главата. Влезлият като резерва играч получи топката отдясно в наказателното поле и стреля, но подобно на Батрович ударът му премина високо над вратата.

Секунди по-късно обаче Почански бе в прегръдките на съотборниците си, след като отклони с глава топката след центриране отдясно и не остави никакви шансове за Георгиев.

Това бяха първи 3 точки за "Етър" в първенството, докато "Верея" има една, като старозагорци не са се разписвали в 8 поредни мача в Първа лига.