Финалът за Купата на България оправда очакванията и предизвика огромен интерес минути след пускането на билетите.

За първи път от 17 години в тази в директен спор за трофея се изправят ЦСКА и Левски, а феновете на двата тима се очаква да изкупят отпуснатите близо 35 хиляди билета.

Големият финал е на 15 май от 17 часа на стадион "Васил Левски".

Още с пускането на билетите за дербито огромният интерес срина онлайн системата за продажбата на билетите. В продължение на около час пропуски за "сините" сектори "Б" и "В" не можеше да се купува, а освен стотици опитващи онлайн, опашки имаше на "Герена".

Билетите в секторите "В" за Левски и "А" за ЦСКА се продават с приоритет за притежателите на абонаментни карти, като все още не са пуснати в свободна продажба. 3000 са притежателите на такива карти сред феновете на Левски, а стотици са "армейците", които също имат абонамент за мачовете на любимците си. 

Въпреки многократняит срив на системата, билети на този етап има за феновете и на двата отбора. Очаква се да има и в следващите няколко дни.

Ултрасите на "Левски" предприеха офанзива и към билетите за сектор А, където ще бъдат настанени "червените". Заради опасността от смесване на запалянковци и ексцесии, търговията за тази част от стадиона бе прекратена онлайн, като талони се предават единствено физически на касите на стадион "Българска армия". Всичко това става по нареждане от МВР, а целта е да се избегнат ексцесии на трибуните.

 

Опашките на "Герена" и "Българска армия" продължават, както и във веригата бензиностанции, която продава билети за мача.

Мнозина се оплакаха в социалните мрежи, че пари са били изтеглени от картата им, но не са получили билети.

Като цяло първите два часа след пускането на пропуските предизвикаха огромен хаос, а родният футбол вече доста години не помни подобно нетърпеливо чакане и търсене на билети. В пследните години истерия имаше около финала за Купата между ЦСКА и Монтана през 2016-а, както и този между Левски и Славия две години по-късно.

Преди това еуфория и опашки за билети не бе имало от участието на Левски в групите на Шампионска лига.