Легендарни играчи и треньори, както и фенове, се събраха за откриването на изложбата "Червеният път", организирана по случай честванията на 70-годишния юбилей на ЦСКА.

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Тя е идея и дело на фракции и фенгрупи на "червените" съвместно с ръководството на футболния клуб. В залата на стадион "Българска армия" са изложени оригинални екипи на футболисти, играли и защитавали цветовете на ЦСКА от 1948 година до днес.

Снимка: ПАВЛИН ДАСКАЛОВ

Снимка: ПАВЛИН ДАСКАЛОВ

Специално внимание е отделено на легендата Христо Стоичков.

В изложбата може да се види уникална колекция от всички програми и флагчета през тези славни 70 години, както и стотици значки.

На откриването присъстваха червените легенди Димитър Пенев, Димитър Якимов, Аспарух Никодимов, Георги Велинов, Петър Жеков, Цветан Йончев, Георги Илиев, Пламен Марков, всички треньори от Академия ЦСКА, десетки фенове и представители на медиите.

Снимка: ПАВЛИН ДАСКАЛОВ

Снимка: ПАВЛИН ДАСКАЛОВ

Изложбата разгледаха и юношите до 19 години на ЦСКА с треньор Ивайло Станев.

"Червеният път" ще е отворен за фенове до 20 часа в петък, както и до 16 ч в събота, след което започва кулминацията по честванията на юбилея на клуба, редом с мача ЦСКА - "Лудогорец" от 20 часа на "Васил Левски".

Живеещият от години в САЩ Цветан Йончев сподели пред медиите:

"Чувствам се много добре в България. Видях се с някои от колегите и треньорите ми и това е много вълнуващо. Има носталгия по-времето, когато аз съм играл и ЦСКА е бил номер 1 в България. Бяхме един от силните отбори в Европа.

Любимият ми мач е с "Байерн", който спечелихме с 4:3. Най-вълнуващият мач бе срещу "Ливърпул" при победата с 2:0.

Оценката за този сезон на ЦСКА е противоречива. Отборът има възможности да постигне повече, но все още няма самочувствие на фаворит. Трябва да си повярват и феновете да повярват в новото начало. Призовавам ги да дойдат утре на стадиона и да подкрепят момчетата!".

Снимка: БТА

Снимка: БТА

"Надявам се утре да видим пълен стадион - каза и Велизар Димитров. - Всички, които обичат ЦСКА са поканени. Нека всеки, който има възможност си доведе детенце приятел, близък роднина.".