Организираните фенове на "Пирин" (Благоевград) изпратиха молба до Македонския футболен съюз, с която молят тамошната федерация да ги допусне до игра в някоя от местните групи.

"Орлетата" изпаднаха от Първа лига след бараж с "Витоша" (Бистрица), но запалянковците изтъкнаха, че това е станало заради съдийството и поради тази причина настояват тимът им да играе в друго първенство.

Ето я молбата на "Пирин" без редакторска намеса:

Молба до

Футбалска федерациjа на Македониjа (ФФМ)

Уважаеми ръководители на македонския футбол,

ние привържениците на ФК Пирин Благоевград, най-настоятелно Ви молим да приемете ФК Пирин Благоевград да започне участие през следващия сезон в македонското футболно първенство. Без значение в коя футболна лига на ФФМ.

През последите 20 години отборът на Пирин е подложен умишлено на всякакъв вид репресии от БФС, ФК Пирин два пъти беше изхвърлен от Първа лига на България през 2005 и 2011 година, а този сезон чрез "помощта" на съдийството бе унижен най-долно и подло от Българския футболен съюз.

Морал, чест, достойнство, борба и правда, идеали на ФК Пирин и неговите привърженици завещани от нашият велик герой Гоце Делчев, бяха потъпкани най- арогантно и безцеремонно от БФС.

Официално ви молим да приемете ФК Пирин Благоевград в Футбалска федерациjа на Македониjа (ФФМ)

От фен-клуб Green Eagles и фен-клуб Pirin SS и от всички привърженици на Пирин.