ПСВ Айндховен ще защитава трофея си в Купата на Холандия след победа с 2:1 над аматьорския Спакенбург. "Филипсите" очакват Фейенорд или Аякс във финалния мач, а при гостуването им на третодивизионния тим станахме свидетели на страхотен гол.

Почетното попадение за домакините, реализирано от Дуейн Грийн, бе същински снаряд от 30 метра и вероятно дълго време ще бъде показвано в класациите за най-красиви попадения досега през сезона.

ВИДЕО ОТ ПОПАДЕНИЕТО ВИЖТЕ ТУК >>>

Победата на "филипсите" обаче бе помрачена от скандал, забъркан от феновете на домакините. В медиите в Ниската земя днес се появи информация, че неколкократно по време на двубоя младата звезда на гостите Шави Симонс е бил наричан "гей" от феновете на аматьорския тим от трета дивизия.

Те са обиждали Симонс, използвайки популярна сред редица агитки в страната мелодия.

По-рано през сезона от ПСВ пък изказаха възмущението си от това, че например антисемитски възгласи от трибуните биват наказани, но такива, свързани със сексуалността на даден играч, без значение дали са верни или не, остават без каквато и да е санкция.

По-рано през сезона при гостуването на Аякс от трибуните се чуваха възгласи, идващи от домакинския сектор и гласящи, че "всички фермери са гейове".

Феновете на шампионите, които по този начин осмиваха това, че ПСВ е от индустриален и по-малък град, не получиха никаква санкция.

Двата отбора могат да се срещнат във финала за Купата, ако Аякс успее да се справи с Фейенорд дтази вечер.