Всички българи - фенове на Левски, които участваха в меле с привърженици на холандския Аякс и полския Краковия, са освободени.

Снощи в Братислава фенове, които бяха напът към Ружемберой, се биха и голяма част от тях бяха задържани.

45 са българите, които са били закопчани, но всички вече са освободени и ще могат да гледат мача с Ружемберок довечера. Това става ясно от информация на българското посолсто в Словакия.

"Всички български граждани, задържани в Братислава снощи, са освободени от ареста след съдействието на посолството ни в Словакия. Те ще могат да присъстват на мача, който ще се проведе довечера. По информация на българското посолство, към 5.30 местно време задържани са 45 души като свидетели, а 30 души са освободени", се казва в съобщение на МВнР.

Председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян разкри подробности около ексцесиите в Словакия във вчерашния ден.

"Най-актуалната информация е, че всички наши момчета са освободени и няма нито един задържан в арестите в Братислава. Задържани са били 45 българи следствие на това, което се е случило снощи. Всички те са вече свободни. Словашката полиция е действала бързо и веднага е установила, че те са жертва на засада.

Няма информация за пострадали българи, напротив. Групата български привърженици е била атакувана от двойно, дори повече от това, на брой поляци и холандци. Познавам почти всички, говорих с доста голяма част от момчетата. Доколкото знам, те ще стигнат до стадиона и ще подкрепят Левски.

За втори път публиката на Левски попада в такава ситуация в последните две години. Предният път беше в Задар при гостуването на Хайдук. Левскарите са нападнати и тогава, и сега, но са отвърнали подобаващо", каза Хиндлиян за Nova.