ФИФА отхвърли жалбата на Луис Рубиалес срещу тригодишното му наказание да не се занимава с футбол.

Бившият шеф на испанската федерация се забърка в скандал с целувка по устата на футболистката Жени Ермосо след финала на женския Мондиал през август. Но едва ли и той е предполагал, че скандалът ще има такива размери.

Рубиалес се оттегли под огромен натиск - публичен, политически и от футболните среди, от поста си в испанската федерация. А после ФИФА му забрани да заема каквато и да е позиция в структурите на играта.

След решението за отхвърления апел днес, бившият бос ще търси обжалване и пред Спортния абритражен съд в Лозана (КАС). Тази инстанция често се явява арбитър по сложни казуси около спорта, най-вече политически или свързани с икономически нарушения.

Но дори КАС да зачеркне санкцията на ФИФА, Рубиалес трудно ще си намери работа във футбола.

Вероятно апелът е начин да потърси частично изчистване на името си и репутацията.

Същевременно медиите в Испания твърдят, че нещата тепърва могат да станат още по-сложни за Луис. И това, че не може да се занимава с футбол, да е най-малкият му проблем.

Според публикациите се готви съдебно дело срещу него, като то ще е за сексуално посегателство, принуждаване и нанасяне на психически и морални щети на публично място върху личността на Ермосо.

А присъдите при такива обвинения и доказана вина, стигат до 4 години затвор.