Разследването на Световната футболна централа срещу Аржентина и Лионел Меси приключи без санкциите.

Може би напълно очаквано, от ФИФА не рискуваха предизвикването на огромен скандал с евентуалното отстраняването на семекратния носител на "Златната топка" и аржентинския страж Емилиано Мартинес от днешния полуфинал срещу Хърватия.

Разследването се водеше заради сцените, разиграли по време и след края на епичния четвъртфинал срещу Нидерландия, който аржентинците измъкнаха след изпълнение на дузпи.

Тогава Лионел Меси неспорстменски се израдва пред противниковата скамейка след гола си, а пък вратарят Емилиано Мартинес бе уловен от камерите да отправя доста грозни реплики към част от играчите в оранжеви екипи.

Разследван бе и халфът Леандро Паредес, който неспортсменски изрита топката към нидерландската скамейка, а това предизвика меле между играчите на терена.

ФИФА обаче прецени, че спирането на някой от играчите за полуфинала би било твърде сурова санкция, което е разбираемо.

Не е изключено грозните сцени, вина за които имат и двата тима, да доведат от финансови санкции, но нищо повече. Най-потърпевш след мача бе испанския рефер Матеу Лаос, който от фаворит да свири финала, трябваше да стегне багажа и да се прибере у дома, разкритикуван за представянето си както от ФИФА, така и от двама отбора.