ФИФА започва разследване как един човек, който няма нищо общо с аржентинския отбор, е слязъл на терена и е успял да прегърне и да се снима със световната купа в неделя.

В еуфоричните сцени на терена в Доха след финала Аржентина - Франция (3:3 и победа за южноамериканците с дузпи) се появи и Нюсрет Гьокче - готвачът от Дубай, наричан от целия свят Бей на солта.

Популярен с невероятно скъпите си ястия (златни пържоли за по 800-900 долара), както и ексцентричния начин, по който ги поднася, посолява и предлага на гостите на ресторанта си, турският кулинар се появи в костюм и с тъмни очила сред аржентинските играчи и си играеше с най-ценния трофей във футбола.

Бея на солта е приятел с Лео Меси, който няколко пъти със семейството си вечеря в ресторанта. Познава се и с други от аржентинските играчи и вероятно те са накарали стюардите край терена на "Лусаил Айконик" да го пуснат.

Но ФИФА не е впечатлена. Разследването вероятно ще доведе до глоба за аржентинската федерация, но и за организаторите, защото, както каза говорител на централата, "световната купа не е предмет, с който всеки може да си играе".

В същото време има недоволоство и от допускането на Серхио Агуеро на игрището, както и от участието му в церемонията на награждаването на аржентинците.

Кун се отказа преди година заради сърдечен проблем, но бе в Катар през цялото време, правеше подкаст със звезди от турнира, подкрепяше отбора на всеки мач с огромен тъпан от първите редове, а след края на финала слезе и празнува с отбора, целува купата и т.н.

Той бе облечен с фланелка с №19 на Никола Отаменди, който му я даде веднага след последната дузпа, реализирана от Монтиел. Така Агуеро минал през стюардите като част от тима, за да се включи в празненствата.

Оказва се, че той е бил в лагера на отбора от предния ден, спал е в стаята на Лео Меси, с когото са неразделни от 14-годишни юноши, и който е кръстник на първото му дете. След това е бил качен на автобуса за стадиона, но е спрян преди съблекалните, защото му е липсвал пропуск, каквито имат само играчите на Мондиала.

Все пак обаче Серхио "стана част от тима" за най-важното - празненствата с купата.

Снимка: Getty images