Световната футболна централа ФИФА е забранила трансферите в Левски, съобщава "Котаспорт".

Причината са задължения на "сините" към бившия им играч Насиру Мохамед, които са около 400 хиляди евро. Двете страни не са постигнали договорка и след жалба от страна на играча и неговия агент, клубът вече е със спрени трансферни права.

По думите на изпълнителния директор Иво Ивков обаче това не е санкция, която застрашава професионалния лиценз на клуба, защото въпросните жалби са след 31 декември, а и тепърва Левски ще обжалва решението пред КАС, което ще спечели още време на "сиинте".

Ивков дори заяви, че е очаквал подобен развой на събитията и в Левски имат план как да се справят с това задължение в следващите месеци, преди да отвори трансферния прозорец, защото към момента трансфери не се правят и санкцията няма особено влияние.

За лиценза на Левски са ключови следващите два дни, но по всяка вероятност подписаният спонсорски договор с "Еврохолд" ще позволи на клуба да покрие липсващите около 160 000 лева за получаване на лиценз. Тази сума е за покриване на задължения към няколко бивши юноши на тима, които разтрогнаха заради неполучени заплати, а към момента не са склонни на компромис с разсрочване на сумата.

В подобна ситуация със спирането на трансферите се оказа и другият ни гранд - ЦСКА, преди няколко седмици.

Поради същата причина - дела от играчи, които чакат свои стари плащания, "червените" бяха наказани със спиране на транферите за два трансферни прозореца или до разплащането с потърпевшите бивши футболисти.