Айнтрахт (Франкфурт) спечели първата си европейска титла след повече от 40 години чакане.

“Орлите” надвиха с дузпи Рейнджърс във финала на Лига Европа в Севиля и така за първи път от 1980 година насам, когато ликуваха с Купата на УЕФА, пак триумфираха в европейските клубни турнири.

ВСИЧКИ ГОЛОВЕ НА АЙНТРАХТ ПО ПЪТЯ КЪМ ТРИУМФА ВИЖТЕ ТУК >>>

Оливер Гласнер и футболистите му бяха посрещнати подобаващо във финансовата столица на Европа. Преди мача се прокрадваха твърдения, че ако Франкфурт вдигне трофея, то на следващия ден ще има срив в европейската и световна икономика заради празненствата. Е, не сме чули да се е случило нещо подобно, но за втора поредна нощ никой в града на река Майн не спа.

Хиляди излязоха по улиците, за да покажат обичта си към героите от Севиля, които се прибраха в града снощи.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОСРЕЩАНЕТО И ЛУДИЯ КУПОН ПО УЛИЦИТЕ НА ФРАНКФУРТ >>>

Снимка: Getty Images

След парад по градските улици, Кевин Трап, който бе избран за играч на мача във финала, както и останалите футболисти на отбора, бяха приети от кмета на града Петер Фелдман.

После, както повелява традицията, трофеят бе показана на насъбралото се на площадата множество. Феновете не пестиха факли и димки, а в един момент дори самите играчи се оказаха с червени факли в ръцете си.

Сега на всички в клуба предстои напълно заслужена почивка, след което ще започне подготовка за новия сезон, който определно ще бъде специален.

Айнтрахт за първи път в историята си ще играе в групите на Шампионската лига.

Триумфът в Лига Европа осигури на германците място сред най-добрите, като още по-впечатляващото за тях е това, че при жребия те ще бъдат поставени сред най-добрите - в първа урна.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОСРЕЩАНЕТО И ЛУДИЯ КУПОН ПО УЛИЦИТЕ НА ФРАНКФУРТ >>>

Снимка: Getty Images

Тимът е имал своите участия в най-силния турнир назад във времето, но още в годините, когато той носи името Купа на европейските шампиони и е в различен формат. През 1960 година дори стига финал, който обаче губи от Реал (Мадрид) с 3:7.

Всичко това е история. А сега воденият от Оливер Гласнер тим също запази мястото си там.