Антонио Родригес Довале е юноша на Барселона, но не е от онези кадри на школата, които продължават по пътя към големия футбол след това.

Тони, както е известен в родината си, а и на няколко други континента той, няколко сезона е съотборник с Боян Къркич, Жорди Алба, братята Джонатан и Джовани Дос Сантос в "Ла Масия"...

Тони все пак играе професионално, записва почти 30 мача за Селта в Ла Лига, но кариерата му преминава основно в тимове от Сегунда, както и в чужбина, при това на три континента. В САЩ, Кипър, Индия и Тайланд, където играе за последно.

В Райо Валекано се засича с Жорди Гомес, който веднага след това подписва с Левски.

Пандемията от COVID-19 спря футболните първенства почти навсякъде по света, а играчите се прибраха по домовете си.

Довале е един от легионерите, които се връщат в родината, но за разлика от повечето си колеги, той има сериозно занимание. И то не от днес.

Докато играе за Селта той се обучава паралелно в университета в Сарагоса, откъдето има диплома за фармацевт.

"Върнах се вкъщи за коледните празници. Трябваше да пътувам обратно към Тайланд за началото на подготовката, но това така и не се случи", казва футболистът, който вече почти четири месеца работи в семейната аптека в Галисия.

"Продаваме всичко - маски, ръкавици... Но доставките на някои от важните неща намаляха доста през последния месец и е трудно", добавя играчът-фармацевт.

Признава, че в кариерата си най-добре се е чувствал в Луго, където е играл за сегашния треньор на Барселона Кике Сетиен. Иска да играе още, в момента е свободен агент, но като приоритет поставя сегашното си занимание, което определя сам като "граждански дълг".

"Всички искаме това да мине възможно най-бързо и да се върнем към нормалния си живот - в моя случай към играта. Ситуацията е извънредна и трябва да посрещнем проблемите заедно, рамо до рамо", обобщава всичко Тони.